Competitieverslag 2016-2017

Om maar direct met de deur in huis te vallen: we zijn laatste geworden. Niet een beetje laatste, nee kansloos, hopeloos en reddeloos laatste. Zo ontzettend laatste dat ik niet de moed heb gehad om toernooi.nl te raadplegen om het trieste aantal punten op te zoeken wat we bij elkaar hebben weten te sprokkelen. Competitieseizoen 2016/2017 zal bij Kennemerland de boeken ingaan als rampjaar waarbij 1672 verbleekt. Het zal niet meevallen, maar ik ga het proberen: een opsomming van 3 positieve punten van dit seizoen.

Positief puntje 1:
We zijn blessurevrij gebleven. Andere jaren werden we nog wel eens geplaagd door (al dan niet gesimuleerde) rug, schouder en achillespees kwetsuren, maar niets van dit al. Je zou zeggen dat de jaren hun tol nu wel eens zouden moeten eisen, maar deze krasse knarren lijken onverslijtbaar.

Positief puntje 2:
Geen boetes. Hoewel de badmintonbond het ons niet in dank zal afnemen, hebben we ons keurig reglementair gedragen. Altijd op tijd (nou ja, niet meer dan 30 minuten te laat tenminste) en compleet aanwezig. Zelfs de uitslagen zijn (zij het met enige tegenzin) steeds voor de deadline ingevuld.

Positief puntje 3:
In de derde helft was Kennemerland steeds weer de bovenliggende partij. Het is jammer dat er geen prijs voor nazitten wordt uitgeloofd. De 1-7 en 0-8 partijen werden met één of twee slokjes weggespoeld, al gold voor een enkeling dat daar één of twee glazen voor nodig waren. En daarna hadden we het steeds weer behoorlijk gezellig. Een tegenstander overwoog om dan maar samen met ons te degraderen.

Ja, want dat is het geval. Geen discussie of stemming dit jaar, want de competitieleider heeft bepaald: Volgend jaar weer 3e klasse.


Vragen, reacties of wil je zomaar wat kwijt? Mail naar: competitieleider@badminton-kennemerland.nl