Competitieverslag 2017-2018

"Op het kampioenschap! Dat kan ons bijna niet meer ontgaan." Zo wordt bij het eerste rondje in de derde helft standaard geproost. Zelfspot droop er de afgelopen jaren vanaf, toen we ons diep in de onderste regionen van de competitie bevonden. Maar dit jaar zou het zomaar weer eens kunnen gebeuren. Waarom niet? We zijn immers drie jaar geleden nog met twee vingers in de neus kampioen geworden in de derde klasse. De andere teams werden toen toch als beginnelingen weggezet?

Dat we in een volle poule dit keer zeven tegenstanders de oren moesten wassen, dat zou alleen maar de suprematie van dit sterrenteam onderstrepen. Drie jaar ouder, dus drie jaar meer ervaring. En dan begin je de competitie ook nog eens met twee overtuigende 0-8 winstpartijen, op vreemde bodem dus. Nee, dat kampioenschap zou ons echt niet ontgaan dit jaar. Daar was ondergetekende inmiddels heilig van overtuigd.

Tja, dan komt die nederlaag in de allereerste thuiswedstrijd toch wel een beetje hard aan: 2-6. Het beste paard struikelt wel eens, maar waren we eigenlijk wel die volbloed hengsten waar ik ons tot op dat moment voor hield? Het antwoord kwam al direct in de daaropvolgende pot: met 7-1 de bietenbrug op. Een bijrol is dan alles wat resteert.

De doelstellingen werden soepeltjes bijgesteld naar: "Die podiumplek kan ons bijna niet ontgaan" en de biertjes smaakten er niet minder op. De aandachtige lezer zal dat woordje "bijna" wel zijn opgevallen. Want dat was het dus. Tot de laatste speelronde nog mooi op plek 3, en dan alsnog van het podium kukelen. Nota bene met een gelijk aantal punten, maar iets ongunstiger game-saldo als de nummer 3.

Volgend jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen. En ik durf hier met alle stelligheid te beweren: Dat kampioenschap, dat kan ons bijna niet meer ontgaan!


Vragen, reacties of wil je zomaar wat kwijt? Mail naar: competitieleider@badminton-kennemerland.nl